Meniu
Cos de cumparaturi

Cum se face ?

Cum se face ?

Suntem localizați în Jud Vâlcea, lângă orașul vinului, Drăgășani, zona cu dealuri pline de vie și pomi fructiferi. De asemenea, lângă noi se află una din cele mai mari zone cu grădini din jud Vâlcea și Olt.

Avem în proprietate peste 30 de hectare teren, din care 10 hectare cu vie; 2 hectare pomi fructiferi, diverse sortimente, pășuni, pădure, iazuri cu peste. Toate acestea se află pe Dealul Dobrusii, la 10 km distanță de orașul Drăgășani. Acasă avem un mic solar și grădini cu legume, de care avem grijă personal.

Motivul pentru care am început așa este că să se vadă de unde provine aproximativ 80% din materia prima din care se realizează producția noastră. Pentru restul de 20%, apelăm la surse de încredere, majoritatea neavând practic cum să altereze fructele (aici este vorba despre afine, fructe de pădure, ghebe; pe care le luăm din vârful munților, culese de oameni din pădurile care au mai rămas).

Totul se realizează la foc de lemne, în tuciuri de fontă, exact cum o vedeam, copil fiind, pe bunica mea.

Fructele și legumele se curată manual, fără aparate industriale, de către personalul angajat. Apoi se toacă la cuțit, fără conservanți, aditivi, coloranți sau alte soluții, decât ce este scris pe eticheta. Totul se sterilizează la Bain Marie, folosindu-se decât zahăr și lămâie la dulcețuri; oțet, ulei și condimente la legume.

Anual organizăm Ziua Porților Deschise, unde invităm peroanele interesate să ne calce pragul,să vadă cum se realizează toate produsele, și de ce nu, să participe.